HOME
 
 
 
Voor verslagen zie ook onze Facebook pagina

2017
Aspiranten
De aspiranten zijn dit jaar met 15 spelers begonnen aan de voorcompetitie. Het team bestaat voor het merendeel uit spelers die vanuit het pupillenteam zijn gekomen en een paar ‘oudjes’ die vorig seizoen al een jaar aspiranten hebben gespeeld. Onder de bezielende leiding van Geert en Willem-Jan is het seizoen op 8 april gestart met een uitwedstrijd tegen WSB. Deze wedstrijd werd nipt verloren, mede doordat er veel mensen op de honken zijn achtergebleven. Na een goede en gedisciplineerde pot werd het uiteindelijk 7-5. De drie daarop volgende wedstrijden werden met overmacht gewonnen: 13-4 tegen de Animals, 2-13 tegen Robur’58 en 18-2 tegen Hazenkamp. Aan slag werd een aantal mooie honkslagen geproduceerd en ook de pitchers en het veldwerk zagen er goed uit. In de laatste wedstrijd van de voorcompetitie mochten de aspiranten aantreden tegen de Eagles. Deze wedstrijd werd uiteindelijk met 8-3 verloren. Hierdoor hebben de aspiranten een derde plek in de voorcompetitie behaald. De bond maakt op dit moment een nieuwe indeling voor de reguliere competitie.

Junioren
Onder leiding van Paul Kramer zijn de junioren dit seizoen begonnen in de vierde klasse. Vanuit de aspiranten zijn vijf spelers doorgestroomd naar het juniorenteam. Een aantal ervaren junioren zijn dit seizoen toegevoegd aan de selectie van het herenteam. Dit vernieuwde juniorenteam heeft twee winstpartijen mogen boeken, thuis tegen Knickerbockers (10-7) en uit bij Quick Amersfoort (14-16), en twee keer verloren tegen de koploper Panters (5-15 en 17-10). Hierdoor staan de junioren op een vierde plaats. Net als de aspiranten geldt voor de junioren ook dat de bond op dit moment een nieuwe indeling maakt voor de reguliere competitie. Gezien de potentie, kan dit team hopelijk mee gaan spelen om de bovenste plaatsen.

Heren
Het herenteam bestaat dit jaar uit een mix van een aantal jonge spelers, die zijn overgekomen vanuit de junioren, een aantal ervaren spelers en een paar ‘oudjes’. Tot nu toe zijn de resultaten wisselend. De eerste uitwedstrijd tegen de Eagles werd met 23-13 verloren. Na een gelijk opgaande wedstrijd stond het na zes innings 13-13. Het probleem kwam toen dat alle aanwezige werpers (Frederik & Michael) gebruikt waren. Reliefpitcher Willem-Jan moest zo nodig een marathon in Rotterdam lopen waardoor uiteindelijk na zeven innings de ruime nederlaag op het scorebord stond. In de tweede wedstrijd mocht er aangetreden worden tegen de Blue Socks te Zwolle. Startende werper Frederik zorgde ervoor dat de tegenstanders in zes innings slechts één run konden scoren, wat ook nog een fout was van Hickory. Aan slag wist Hickory zijn werper te ondersteunen door een ruime voorsprong te pakken. Uiteindelijk stond er na zeven innings een eindstand van 3-13 op het scorebord. De eerste thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Giants werd na acht innings verloren met 7-17. Ook hierbij moet aangetekend worden dat Hickory lange tijd gelijke tred kon houden met de Giants. Waar de Giants in de zevende en achtste inning echter wel een paar runs konden pakken, konden de slagmensen van Hickory op de reliefpitcher van de Giants echter weinig meer laten zien. De laatste wedstrijd mocht het herenteam richting Groningen om aan te treden tegen Caribe. Deze wedstrijd werd aan het begin van de negende inning gestaakt wegens de slechte weersomstandigheden. De stand was op dat moment 16-9.

A.s. zondag spelen de heren thuis tegen WSB. De wedstrijd begint om 12.30 uur.

------------------------------------------------------- © copyright  BSC-Hickory.nl ----------------------------------------------------- 
Bekijk onze agenda
Bekijk onze Twitter berichten
Volg ons op TwitterLike ons op FacebookVolg ons op InstagramBEZOEK ONZE SPONSOREN:
 
  :: © 2013 :: Xenolabs.Europe & BSC Hickory ::